...پرتقال هم ربوده است. علاوه بر این کیوی سرشار از ویتامین E و آنتی اکسیدان های دیگر نیز میباشد. حالا که هوا سرد شده است خوردن روزانه یک عدد کیوی بسیاری از بیماریهای فصل سرما را از شما دور میکند. برای مرور خواص بیشمار این میوهی مفید با ما همراه باشید.عصاره این میوه از بروز سرطان پوست به نام ملانوما پیشگیری می کند.لوتئین موجود در این میوه از بروز سرطان ریه و پروستات پیشگیری می کند.
کاروتینوئید لوتئین موجود در کیوی، با بی اثرکردن اشعه ماورای بنفش خورشید و خنثی سازی رادیکال های آزاد شبکیه چشم، باعث تقویت بینایی می شود.
آنژیم های این میوه برای بیماران مبتلا به آرتریت، کمردرد در قسمت تحتانی، درد لگن، سیاتیک و... مفید است.
در صورت ابتلا به التهاب عضله و مفصل، به طور منظم کیوی مصرف کنید.
مصرف منظم کیوی، باعث کاهش خطر لخته شدن خون و سکته می شود.
با افزایش میزان جذب آهن، مانع از بروز بیماری کم خونی می شود.

کیوی از کجا آمده است؟
چینیها نخستین مردمانی بودند که کیوی کشت کردند. در آن زمان به کیوی «انگور فرنگی چینی» میگفتند. در اوایل قرن بیستم کیوی راه خود را به ایالات متحدهی آمریکا، اروپا و زولند نو باز کرد و این کشورها نیز شروع به کشت این میوه کردند. در دههی پنجاه میلادی مردم زلاند نو نام دیگری برای انگور فرنگی چینی انتخاب کردند یعنی همین «کیوی». این نام برگرفته از نام پرنده ای است که نشان ملی این کشور محسوب میشود. این کشور بعد از ایتالیا و چین بزرگترین تولید کنندهی کیوی در دنیا میباشد.
علاوه بر ویتامین C و ویتامین E که خواص آنتی اکسیدانی دارند کیوی حاوی
پولیفنول ها نیز میباشد. این مواد که بیشتر در انار، آلبالو، شکلات سیاه و غیره
وجود دارد تأثیر زیادی در مقابله با اثرات مخرب رادیکالهای آزاد دارند
خواص تغذیهای کیوی
هر ۱۰۰ گرم کیوی حاوی ۱۰ گرم گلوسید (قند) است برای همین یکی از میوه های کم کالری و مفید محسوب میشود. در واقع میتوان این میوه را یکی از همیاران لاغری دانست. کیوی سرشار از مواد معدنی متنوعی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن میباشد. اما مهمترین فایدهی کیوی در ترکیبات آنتی اکسیدانی آن میباشد.
کیوی: سرشار از ویتامن C
یک عدد کیوی ویتامین C روزانهی بدن ما را تأمین میکند به خاطر این که هر ۱۰۰ گرم کیوی حدود ۸۰ میلی گرم ویتامین C دارد. یعنی حدود دو برابر بیشتر از یک عدد پرتقال. باید بدانید که این میزان پرتقال حاوی ۵۰ میلی گرم ویتامین C میباشد. برای همین است که میگوییم در رقابت بین کیوی و پرتقال این کیوی است که جایگاه قهرمانی را به خود اختصاص خواهد داد.
کیوی همچنین سرشار از ویتامین E میباشد. در واقع هر ۱۰۰ گرم کیوی حاوی ۳ میلی گرم ویتامین E میباشد که باز هم از سیب و یا پرتقال بیشتر است. این ویتامین به خاطر داشتن خواص آنتی اکسیدانی شهرت دارد. ویتامین E خاصیت ارتجاعی پوست را بالا میبرد و آنرا در وضعیت بهتری نگه میدارد.
در نهایت باید بدانید که فیبرهای زیادی که در گوشت و در دانه های سیاه این میوه قرار دارد برای افرادی که از یبوست رنج میبرند بسیار مفید است. این فیبرها باعث عبور راحتتر مدفوع از روده ها میشود.
کیوی: بمب آنتی اکسیدان ها
علاوه بر ویتامین C و ویتامین E که خواص آنتی اکسیدانی دارند کیوی حاوی پولیفنول ها نیز میباشد. این مواد که بیشتر در انار، آلبالو، شکلات سیاه و غیره وجود دارد تأثیر زیادی در مقابله با اثرات مخرب رادیکالهای آزاد دارند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که باعث پیری سلولها میشوند. این آنتی اکسیدان ها از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها پیشگیری میکنند. برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانهتان جای دهید. جالبتر آنکه بعضیها کیوی را با پوست میخورند و میگویند خوردن 4 عدد کیوی در روز، مشکل داشتن استرس و بیخوابی را نیز از بین میبرد.
حواستان باشد موقع خرید، کیویهای نرم و بدون لک را انتخاب کنید. البته کیویهایی که خیلی رسیده و نرم شدهاند خیلی مناسب نیستند. اگر قصد دارید چند روز بعد از خرید از این میوه ها استفاده کنید بهتر است کیویهای کمی سفتتر را انتخاب کنید تا در چند روز آینده برسند. برای این کار باید کیویها را در بیرون از یخچال نگهداری کنید. اگر کیوی کنار سیب قرار بگیرد زودتر میرسد.کیوی را میتوانید حلقه کرده و خشک کنید و به جای خوردن چیپس، کیوی خشک شده میل کنید.
هشدار : اين ميوه از ميوههايی محسوب ميشود كه دارای اگزالات هستند. اگزالات تركيبی است كه وقتی وارد بدن ميشود ، در مايعات بدن باقی میماند و موجب بروز عارضه در اعضايی نظير كليهها و كيسه صفرا مي شود. به اين منظور اين ميوه براي افرادی كه مستعد سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا هستند بايد با احتياط ميل شود. به علاوه، اگزالات موجود در اين ميوه، مانع جذب كلسيم میشود. به اين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و حتی قرصهای كلسيم اين ميوه را تناول كرد تا مانع جذب اين ماده مغذی نشود.
+ نوشته شده در ساعت 9:23 توسط حسین دهقان
|