کامکوات
بر خلاف انواع دیگر میوه های خانواده مرکبات که پوستی تلخ دارند،مزه ی پوست
کامکوات به طرز عجیبی شیرین و خوشایند است. در این نوشتار درباره خواص
کامکوات یا پرتقال تزیینی بحث می شود.
اگر با کامکوات آشنایی ندارید و می خواهید بدانید کوچکی آن تا چه حدی است
آن را با یک زیتون بزرگ مقایسه کنید. نام علمی کامکوات،سیتروس ژاپونیکا است.
و نام کامکوات از زبان کانتونی و کلمه گام _گوات که به معنای پرتقال طلایی است،
گرفته شده است. این میوه،بخشی از تاریخ چینی بوده است.
به هر حال ، چین تنها منطقه کشت دهنده کامکوات نیست بلکه هند،تایوان،ژاپن
و بیشتر بخش های جنوب شرقی آسیا نیز این میوه را دارند.
به همین دلیل است که کامکوات در میان آسیایی ها بیشتر از اروپایی ها و
آمریکایی ها تا قرن نوزدهم از وجود این میوه آگاه نبودند.
رابرت فورچن،گردآورنده جامعه باغبانی لندن،در سال 1846 این میوه را ابتدا
به اروپا و سپس به آمریکای شمالی برد.