کشیده تر است. این گیاه از تیره غلات می باشد.

دارای ساقه های گره دار است و ساقه های آن حدود ۶۰ تا ۲۰۰ سانتیمتر ارتفاع دارد.

گیاه چاودار دارای سنبله است. این گیاه جزو گیاهان دگر گشنی طقبه بندی می شود.

این دانه دارای چند گونه است. مهمترین گونه آن که در نقاط مختلف دنیا کشت می گردد، چاودار زراعتی می باشد

چاودار از غلات مغذی و متعلق به خانواده گندم و جو است.

چاودار از نظر شکل مابین گندم و جو دوسر است. رنگ کدر خاک آلود دارد. فاقد پوسته (هال) می باشد.

چاودار مقاومترین غله به سرماست. با شرایط آب و هوایی نامساعد و خاک‌های فقیر غیرحاصلخیز و شنی سازگاری نشان می‌دهد.

چاودار بعنوان یک غله انتخاب بسیار مناسبی از گیاهان پوششی زمستانه است.

بدلیل اینکه سریعا رشد نموده و سطح خاک را می پوشاند، این امر موجب حفظ خاک می گردد.

دارای ریشه ای عمیق است که در زراعتهای یکساله از متراکم شدن و فشرده شدن خاک جلوگیری می کند.

دانه هایش برای تهیه آرد و نان به کار می رود.

زمان کشت دانه چاودار:

گونه‌های سردسیری غلات (گندم، جو و چاودار) در فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار کشت شده و در اواسط تا اواخر تابستان هم برداشت می‌شوند.

گونه‌های گرمسیری غلات (برنج، ذرت، ذرت خوشه‌ای و ارزن) نیز با توجه به شرایط آب و هوایی در اواخر بهار یا اوایل تابستان کشت شده و اواخر تابستان یا اوایل پاییز هم برداشت می‌شوند.

آب و هوا:

چاودار در مناطق کوهستانی و سردسیر کشت می شود.

به شکلی که می توان در بعضی مناطق تا ارتفاع ۲۴۰۰ این گیاه را کاشت.

تحمل سرمای چاودار زیاد است. به نحوی که تا سرمای ۴۰ درجه زیر صفر را تحمل می کند.

حداقل رطوبت لازم برای چاودار ۴۲٫۵% است. حداقل دما برای جوانه زنی چاودار ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد است.

آب مورد نیاز چاودار بیشتر از گندم است یعنی برای تولید یک کیلو گرم ماده خشک چاودار نیاز به ۶۳۴ لیتر آب می باشد.

خاک:

برای رشد و نمو احتیاح به خاک قوی ندارد. بیشتر در زمین هایی که خشک و آهکی هستند می روید. 

معمولا در خاکهای شنی و کم عمق که گندم رشد خوبی ندارد، کاشت می شود.

طبیعی است که چاودار در خاک های قوی رشد خوبی دارد.

با خاک های اسیدی تا PH=5.5 نیز مشکلی ندارد. گردش زراعی چاودار مثل گندم است. کشت چاودار در شهریور ماه انجام می شود.

سیستم ریشه ای قوی و وسیع چاودار موجب جذب عناصر غذایی از اعماق خاک می گردد. در زراعت های بدون شخم موجب کنترل علف هرز نیز می گردد .

 

چاودار سرشار از املاح:

چاودار نوعی گیاه غله ای است که از سوریه، ارمنستان و ایران منشاء می گیرد.

به گزارش ehow، این گیاه می تواند جایگزین ارزش مندی برای گندم باشد.

این گیاه حاوی سدیم، پتاسیم، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، مس، کرم، فسفر،بور، ید، ویتامین های B و اسیدآمینه است.

این عناصر روند هاضمه را طولانی تر میکنند و تاثیر ضدسرطانی دارند.

علت کم بودن دانه چاودار:

از علت های کم بودن کشت دانه چاودارمی توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱٫ عدم استفاده از آرد چاودار در بسیاری از نانوایی ها.

۲٫ به علت مقاومت به سرما در کشورهای گرم سیر توجه ای به آن نمی شود. ریشه چاودار مثل گندم سطحی است و در خاک اندکی بیش تر از گندم توسعه می یابد.

خواص چاودار برای سلامتی

این گیاه حاوی مواد غذایی زیادی است که برای سلامت کلی بدن ما مفیدند. اضافه کردن این غله به رژیم غذایی روزانه، می‌تواند تاثیر زیادی در زندگی شما بگذارد. این گیاه ساده خواص شگفت‌انگیزی زیادی برای بدن ما دارد که در این مقاله با جزییات به آن‌ها می‌پردازیم.

۱. خواص نان چاودار برای لاغری

نان چاودار علاوه بر این که کم کالری است، میزان زیادی فیبر دارد. این غله با کاهش اشتها، وزن شما را کنترل می‌کند. تحقیقات نشان داده است این گیاه به‌ویژه در سوزاندن چربی شکم بسیار مؤثر است که یکی از سخت‌ترین نواحی برای کاهش چربی است. مصرف این نوع نان می‌تواند تا ۸ ساعت اشتها را کم کند؛ بنابراین اگر قصد کاهش وزن یا ثابت نگه داشتن وزن خود را دارید می‌توانید با اضافه کردن چاودار به رژیم غذایی خود، این کار را ساده کنید.

۲. پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

غذا‌هایی که فیبر زیادی دارند در پیشگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا مؤثر هستند. از آنجایی که چاودار سرشار از فیبر است، گزینه‌ی خوبی برای افراد مستعد به سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. نان چاودار ۴ برابر بیشتر از نان سفید فیبر دارد. اگر دچار سنگ کیسه صفرا هستید یا احتمال ابتلا به این عارضه را دارید، می‌توانید با جایگزین کردن نان چاودار با نان معمولی به پیشگیری از آن کمک کنید، چرا که عوامل کاهش‌دهنده‌ی اسید‌های صفراوی که منجر به سنگ کیسه صفرا می‌شوند را دارد.

۳. افزایش متابولیسم

نانی که با آرد چاودار پخته می‌شود، می‌تواند باعث افزایش متابولیسم شما شود. فیبر این گیاه این قابلیت را دارد که به بدن شما در سوزاندن کالری اضافه‌ای که ممکن است تبدیل به چربی تبدیل شوند، کمک کند. این قابلیت نه‌تن‌ها از چاق شدن شما جلوگیری، بلکه به کاهش وزنتان هم کمک می‌کند.

۴. درمان دیابت

این گیاه شاخص گلوکز پایینی دارد؛ به این معنا که فیبر موجود در آن میزان نسبتا کمی گلوکز تولید می‌کند. این یک ویژگی عالی برای جلوگیری از افزایش انسولین در افراد دیابتی است. با مصرف این گیاه به صورت منظم می‌توانید با کنترل قند خون از بروز برخی بیماری‌های جدی پیشگیری کنید.

چاودار برای سلامت دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است. فیبر موجود در آن که پر‌بیوتیک (Prebiotic) نام دارد، از یبوست جلوگیری می‌کند و درد‌ها و اسپاسم‌های گوارشی را کاهش می‌دهد. این فیبر در پیشگیری از مشکلات گوارشی جدی‌تر مانند زخم معده هم بسیار موثر شناخته شده است.

۵. تقویت قلب

مصرف این گیاه به پیشگیری از بیماری‌های قلبی هم کمک می‌کند؛ چراکه فیبر موجود در آن میزان کلسترول را پایین می‌آورد. از آنجایی که تحقیقات نشان داده است با استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌توان ژن‌های بد را هم کنترل کرد، اگر شما مستعد هرگونه بیماری قلبی هستید، می‌توانید با اضافه کردن این غله‌ی مفید به رژیم غذایی خود از مشکلات قلبی پیشگیری کنید.

۶. ضد التهاب

تحقیقات نشان داده است التهابات درون بدن عامل بسیاری از بیماری‌ها هستند. اضافه کردن خوراکی‌های مغذی مانند چاودار به رژیم غذایی، می‌تواند التهابات بدن شما را کاهش دهد. وجود التهاب در بدن می‌تواد خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش دهد؛ پس اگر مستعد ابتلا به این بیماری هستید می‌توانید با اضافه کردن خوراکی‌هایی مانند چاودار به رژیم غذایی خودتان که خاصیت ضدالتهابی دارند، این ریسک را پایین بیاورید.

۷. مبارزه با آسم

طبق تحقیقی که اخیرا روی کودکان دبستانی انجام شده است، احتمال ابتلا به بیماری آسم در بچه‌هایی که چاودار در رژیم غذایی آن‌ها وجود داشته باشد، کاهش می‌یابد.

۸. پیشگیری از سرطان

مصرف این گیاه می‌تواند برای پیشگیری از سرطان‌های مختلف مفید باشد. تحقیقات نشان داده است این غله می‌تواند از ما در برابر سرطان روده‌ی بزرگ و سرطان سینه محافظت کند. علاوه بر این، کودکان با مصرف نان چاودار می‌توانند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا ۵۰ درصد کاهش دهند.

۹. بهبود عملکرد هورمونی

چاودار می‌تواند روی پاسخ‌های هورمونی بدن تأثیر مثبت بگذارد. این غله به سلامت دوران قاعدگی و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند و به طور ویژه برای خانم‌هایی که در سنین یائسگی قرار دارند مناسب است.

۱۰. تقویت استخوان‌بندی

چاودار سرشار از منیزیم، کلسیم و منگنز است. استخوان‌های ما پایگاه ذخیره‌ی کلسیم هستند؛ آن‌ها ۹۹ درصد کلسیم بدن را در خود ذخیره و هنگام نیاز آن را داخل رگ‌های خونی آزاد می‌کنند. کلسیم، منیزیم و منگنز نقش بسیار مهمی در ساخت استخوان‌ها و دندان‌های قوی ایفا می‌کنند.

۱۱. تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن

چاودار میزان زیادی مواد مغذی و میزان کمی گلوتن دارد. این غله حاوی کلسیم، منگنز، زینک، آهن و ویتامین B ۵ است. مهم است به خاطر داشته باشید، با این که میزان گلوتن این غله نسبت به گندم کمتر است، همچنان نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد؛ بنابراین اگر مصرف گلوتن برای شما مشکل‌ساز می‌شود، در مصرف آن احتیاط کنید.